Byen brenner – og vi bygger den opp igjen!

For 200 år siden var det bare noen få mennesker som bodde i Ålesund. Det var knauser, svaberg og sjø overalt. Men så begynte ting å skje. Det kom ett hus her – og ett hus der, og nå er her masse hus, gater, butikker, båter – og over 40 000 mennesker!

Sammen med barna skal vi utforske Ålesunds spennende byhistorie, ikke minst om den gangen byen brant ned og nesten alt måtte bygges opp igjen. Vi leter etter spor fra det gamle Ålesund. Om været er fint klatrer vi på knausen ute, og i museet ser vi på bymodellene, studerer gamle fotografier med lupe, og møter noen som bodde her før.

Til slutt går vi på verkstedet i Foredragssalen. Ålesund har brent ned, og vi må bygge byen opp igjen!

Målgruppe: Barnehage 4 - 5 år.

Pris: 30 kr per barn.

Tid: 1 time (ca)

Matpause/matpakke: Dere er velkommen til å spise i Foredragssalen som ligger i museumshagen, rett bak museet. Her er både tekjøkken og toalett.

Fra rammeplanen: Gi barna anledning til å bli kjent med tradisjoner innen bomiljø, byggekunst og håndverk, kulturlandskap og kulturminner i lokalmiljøet.

Styrke kunnskap om og tilknytning til lokalsamfunnet, natur, kunst og kultur, arbeidsliv, tradisjoner og levesett.

Blir kjent med noen historiske endringer i lokalmiljø og levesett.

Arena: Aalesunds museum
Foto: M.Brunstad/Sponland