Utstillinger, Hatwalk og Hattekafe på HATTENS DAG

21/10, kl 11:00-18:00
AALESUNDS MUSEUM
Hattebransjen til Ålesund På 40-tallet var hodeplagg obligatorisk for alle, og Ålesund hadde rykte på seg for å være en ordentlig hatteby. 16. – 21. oktober arrangerer Aalesunds museum, Sigrid Modes ved Stine Rudi Standal og Norske modister og hattedesignere et nordisk meet-up for hattebransjen som vil ende med utstillings- og publikumarrangementet HATTENS DAG.
Utstillinger, Hatwalk og Hattekafe på HATTENS DAG
14 kunsthåndverkere og designere stiller ut i utstillingen HATTENS DAG lørdag 21. oktober. Selve arrangementet er i Avholdshjemmet midt i Ålesund sentrum. Hovedutstillingen er i første etasje rett inn fra gaten og uten trapper. Den består av fiskeskinnshattene som er laget under workshopen med Jane Fry...ers, i tillegg til hatter og hodebekledning fra de lokale og tilreisende sine egne atelierer. Kurator for utstillingen er tekstilkunster og hattedesigner Mona Strand og Stine Rudi Standal.

I festsalen i andre etasje blir det aktiviteter for et bredt publikum. Det blir Hattekafe med hatter lånt fra publikum og Aalesunds museums samlinger. I Hattekafeen kan du kjøpe italienske kaker, som er et lite pek til det engelske ordet for
modist, «milliner». Ordet stammer fra Italias motehovedstad Milano. Det blir Hatteatelier for små og litt større der de kan prøve seg som hattedesignere. Billedkunstner Eva Hessen står for denne aktiviteten. Vi ønsker også å presentere noe av hattemakerfaget og Modistfaget, som for eksempel materialene og verktøyene bak en hatt. I løpet av dagen blir det Hatwalk i samarbeid med ARV design og elever fra danselinja på Fagerlia Videregående skole.

Sett av en lang pause i bylørdagen, og oppdater deg på hatter i historien og samtiden. Slå av en prat med en av de mange utstillerne, nyt en kopp kaffe eller designe en hatt i Hatteatelieret. og om du ikke har fått nok kan du fortsatt se fotoutstillingen på Ta Det Piano- art cafe & galleri en gang til.

Følg med på sosialemedier #hattensdag2017

Liste over samarbeidspatnere og sponsorer:

Det faglige programmet har flere samarbeidspartnere og involverte:
Den britiske modisten Jane Fryers (UK) spesialisert på fiskeskinn til utforming av hatter. I tillegg har vi samarbeidet og/eller fått støtte av følgende;
Atlantic Leather (Island), sponsor av fiskeskinn til workshop med Jane Fryers.
Guy Morse Brown (UK), hatteblokker til workshop med Jane Fryers
Stiftelsen Kjell Holm (NO) har støttet arrangementet, og slik sikret Fryers deltakelse.
Nordisk kulturfond har støttet fagdagene for nordiske modister.
Piano Bar, Café & Gallery ved Kjetil Reidar Jeppesen, stiller med lokaler til utstilling og minglearena i kursuke/HATTENS DAG.
ARV design. Klær til foto og HATWALK
JugendJazz