Museumssøndag på Yste Skotet

12/8, kl 11:00-15:00
YTSTE SKOTET
Sommerens høgdepunkt på Ytste Skotet blir løakonsert med folkemusikkensemble Majorstuen. Det energiske folkemusikkbandet har spilt nærmere 300 konserter i 20 land og kommer nå til Ytste Skotet med konsert Skrible!

Det er ikke ofte Morgan Kane, Kristin Lavransdatter, Per Waglen og Lensmann Geissler blir nemd i samme setningen. Men da de fem musikere og komponistene i Majorstuen vært utfordret av Norsk Litteraturfestival til å bruke litteratur som inspirasjon for ny musikk, lat de seg inspirere av hele spennet fra moderne underholdningslitteratur til klassiske verk. I Skrible bruker Majorstuen sitt folkemusikalske fundament, sin fantasi og sin kreativitet til å kommentere, kontrastere og abstrahere de mange aspekter med litteraturen. Etter 17 års musikalsk samarbeid har de skapt sitt eget uttrykk, og med folkemusikken sin estetikk i botn reiser de i ulike musikalske landskap – og er alltid forfriskende og overraskende på scena.

Konsert blir holdt kl. 13.30. og skyssbåten går mellom 10-12 fra Dyrkorn. Det blir også kafe med kaffe, saft, kaker og hjemmebakte brød. Skyssbåt tilbake til Dyrkorn går mellom 15.30-17.

Pris: Båtskyss + konsert 400kr voksne, 200kr barn. Bare konsert (om du kommer over fjellet) 200kr voksne, 100kr barn. Mot studentbevis får du 50 kr rabatt på konserten.